2012 | Vamberecká duha

Akce vyhlášená v červnu 2012 firmou Vamberecká krajka CZ s.r.o., jejímž cílem je „pokus o zápis do české knihy rekordů a ambice aspirovat na zápis do celosvětové Guinessovy knihy rekordů“. Více informací na stránce pořadatele. K akci se vztahuje také níže uvedený článek z listopadového Rychnovského deníku speciál, který jsem náhodou zachytila. Abych zápisu do knihy rekordů co nejvíce napomohla, upaličkovala a odevzdala jsem všechny čtyři segmenty – „znak“ s jednorožcem, „duha“, „herdule“ s paličkami a „kostel“. Těším se, až uvidím obraz poskládaný ze všech odevzdaných prací – mělo by jich být prý několik set. Netroufám si ani odhadnout, jak velký tento „patchwork“ bude.

Zde jsou fotografie hotových krajek…

16. března 2013 přidávám čerstvě nafocené záběry z výstavy v hradeckém Aldisu, kde jsem konečně měla možnost zhlédnout celé velkolepé dílo!

Protože realizace tohoto projektu vedla k vytvoření nového rekordu, bylo přispěvatelkám vydáno příslušné osvědčení. Mě ale nikdo nekontaktoval a o rekordu i o certifikátu jsem se nicméně dozvěděla až o deset let později, náhodou, z jedné diskuze na Facebooku. Obrátila jsem se tedy na Agenturu Dobrý den, která evidenci takovýchto rekordů zajišťuje, a požádala jsem, aby mi diplom ještě zpětně vytiskli a zaslali. Ochotně mi vyhověli a certifikát vypadá takto: