2021 | Historická okna pro hrad Abenberg

Další společné paličkování – akci organizuje moje sestra Irena Ring, paličkujeme čtverečky (8 × 8 cm) podle přiložených podvinků nebo podle vlastních. Začátek a zakončení nehraje roli – krajky budou vlepeny do kulatých rámečků antracitové barvy a z těch budou sestaveny výplně oken. Krajky budou vystaveny na hradě Abenberg, kde se také nachází muzeum krajek, v rámci akce SpitzenBURG ´22 a kongresu Německého krajkářského svazu v nedalekém Gunzenhausenu v dubnu 2022.

Muzeum krajky na hradě Abenberg:

Ukázkové fotky k projektu od Ireny Ring:

A moje tři příspěvky:


21. 5. 2022:

Akce byla zdárně dokončena, vernisáž výstavy se uskutečnila na hradě Abenberg 10. dubna 2022 (výstava potrvá do 18. prosince 2022).

(Foto: Irena Ring)

Bylo doručeno celkem 1 456 čtverečků, 1 441 z nich bylo vlepeno do rámečků a vystaveno na hradě. Nejvíce příspěvků přišlo z Německa, na druhém místě bylo Česko. Krajkové čtverečky dorazily také z Rakouska, Dánska, Norska, Švýcarska, ze Slovenska a dokonce také z Namibie a Chile.

K akci byla zpracována dokumentace (prozatím pouze v němčině), která obsahuje původních 8 vzorů (zadání) a dalších 24 vzorů, překreslených podle doručených čtverečků. Tento soubor podvinků je, stejně jako kulaté rámečky, k dispozici v e-shopu Ireny Ring.

Fotografie doručených čtverečků a záběry z jejich montáže si můžete prohlédnout v této fotogalerii.


11. 10. 2022:

Dnes konečně dorazil také diplom s poděkováním za účast ;-).

diplom za účast na akci Butzenscheiben für die Burg Abenberg