2020 | Let’s Make Lace Together!

O prvním říjnovém víkendu 2020 se ve slovinské Lublani uskutečnil krajkářský festival, který jsem kvůli koronavirové pandemii samozřejmě nemohla navštívit. Organizátoři v rámci festivalu uspořádali společné paličkování – pozvánky kolovaly na Facebooku a na stejném místě byly později zveřejněny zaslané fotografie od účastníků z celé řady zemí.

Úkolem bylo vytisknout a vyplnit formulář a vyfotit se i s ním při paličkování. Vzniklo tak jedno z prvních selfie, která jsem kdy pořídila.

Zmiňovaná pozvánka k účasti, která na mě vyskočila na Facebooku, se mi však z nějakého záhadného důvodu automaticky přeložila – a přeložila se mi takovým způsobem, že jsem to jako překladatelka samozřejmě nemohla nechat bez povšimnutí. Dost mě pobavilo, že jsem zvána ke skupinovému klečení a že kleknout můžu kdekoliv :-). No ještě že tak :-). Pro pobavení vkládám screenshot. A aby té legrace nebylo málo, objevila se mezi fotografiemi účastníků i jedna paní, která při paličkování skutečně klečela :-). Nevím, jak dlouho bude odkaz dostupný, ale nedá mi to a vložím sem i tento obrázek z facebookové stránky festivalu:

   

Jako odměnu za účast a za zaslání fotografie jsem od organizátorů dostala vzor na paličkování krajkové dečky idrijského typu.