2019 | Kongres Německého svazu krajkářek v Erbachu

Letošní krajkářský kongres se uskutečnil v hesenském městě Erbach im Odenwald.

Součástí kongresu bylo několik skvěle připravených výstav – výstava moderních krajek, které upaličkovaly členky místních krajkářských skupin, výstava historických krajek, dále výstava ze sbírek Jana van Geelena (slunečníky, vějíře, mantily), výstava motýlů, kteří se do Erbachu slétli v rámci hromadné akce, výstava soutěžních prací na téma „Ausgerastert“, výstava dětských prací a skupinových prací – a jednotlivé krajky bylo možné vidět i v řadě výloh obchodů po celém městě.

Nechyběli samozřejmě ani prodejci, kteří zaplnili hned dvě sportovní haly. Já jsem tentokrát vypomáhala u stánku mé sestry Ireny Ring. Společně jsme představily naši novou publikaci „Spitzensterne“ (Krajkové hvězdičky).

Zde několik fotografií z místa konání a ze samotného Erbachu.

V nedalekém Michelstadtu, což je vlastně takové předměstí Erbachu, se konala výstava prací, které Barbara Corbet uveřejnila ve své nejnovější knize „Geklöppelte Klöppel“ (Paličkované paličky).

Osobně považuji letošní kongres za vydařenou, příjemnou akci, na které bylo mnohé k vidění. Potěšilo mě, že jsem zde osobně potkala řadu známých a přátel, včetně krajanů, a dokonce i delegaci ze sousedního Vamberka. V této souvislosti bych ráda odkázala na článek, který později vyšel ve Vambereckém zpravodaji 6/2019 – více na stránce věnované soutěži.