2018 | Závěrečná zkouška vzdělávacího programu pro učitele paličkování

A je to tady – všechny domácí úkoly máme splněné, následuje závěrečná zkouška. Skládá se písemně, test ke každému modulu (torchon, pásková, cluny) se píše hodinu a půl. Uchazeč může za každý z testů získat až 40 bodů, dalších 60 bodů může obdržet za účast na kurzu, vedení skript, vypracování domácích úkolů, vytvoření vlastního návrhu a jeho realizaci. Celkem tedy lze v každém ze tří modulů nasbírat 100 bodů – aby kandidát uspěl, musí jich mít celkem alespoň 55.

Naše dvě skupiny uchazečů. Jsou mezi dvě dvojice sester a jeden manželský pár.

Naše lektorky – Katharina Kern, Riet Delescen-van Rijsewijk, Barbara Corbet.

Testy byly náročné a opravdu jsem pokaždé měla co dělat, abych za tu hodinu a půl stihla napsat všechny odpovědi a nakreslit všechny požadované výkresy, ale zkoušku jsem zvládla s pěkným bodovým ziskem. Nyní jsem v situaci, kdy se mohu stát lektorkou Německého svazu krajkářek a vyučovat v jím nabízených kurzech.

 

 

Je tu ovšem ještě možnost pokračovat ve vzdělávání a absolvovat kurzy zaměřené více na navrhování, kompozici, práci s barvami, tvary a strukturami, jedná se o program na další nejméně tři roky. Tyto kurzy nejsou přístupné tomu, kdo nesložil výše uvedenou zkoušku, jedná se tedy o celkem exkluzivní záležitost a já si to nechci nechat ujít…