2010 | OIDFA Kóbe, Japonsko

V rámci světového kongresu organizace OIDFA se v roce 2010 v japonském Kóbe konala soutěž s tématem „Svatby“. Pro tuto příležitost jsem připravila tři soupravy krajek v krémové barvě. Každá kolekce je tvořena několika různě velkými motivy, které se navzájem doplňují. Zároveň lze většinu z nich využít k různým účelům – do vlasů, do dekoltu, na klobouk, jako náramek. Mohou ovšem posloužit i jako dekorace svátečního stolu apod.

Stejné krajky jsem upaličkovala i v jiných barvách. Lze je potom využít také jako dekorace interiérové – na stůl apod.

   

 

Svatební kolekce č. 1
Použitý materiál: pravé hedvábí v přírodní barvě, stříbrný drátek, voskové perle, Metalux. Fotografie najdete v této galerii.

Zde můžete vidět tytéž krajky vypracované v barvě (v tomto případě jsem použila lněné nitě s přídavkem Metaluxu, barevný drátek, barevné voskové perle).

 

Svatební kolekce č. 2
Použitý materiál: pravé hedvábí v přírodní barvě, len v krémové barvě (vodivý pár), směs materiálů v podobném tónu (jedná se pletací přízi, kterou jsem „rozebrala“ na jednotlivé komponenty), stříbrný drátek, voskové perle, pruhy hedvábí Pongée č. 5.

Další fotografie najdete zde.

Zde můžete vidět tytéž krajky vypracované v barvě (v tomto případě jsem použila efektní směsovou pletací přízi s lurexem, na listy bavlněnou přízi Sněhurka, barevný drátek, barevné voskové perle).

   

 

Svatební kolekce č. 3
Použitý materiál: pravé hedvábí v přírodní barvě, drátek, voskové perle, Metalux.

Další fotografie najdete zde.

Zde můžete vidět tytéž krajky vypracované v barvě (v tomto případě jsem použila bavlněnou přízi Perlovka v různých barvách, barevný drátek, voskové perle).

V Japonsku jsem bohužel osobně nebyla, ale jedna moje japonská přítelkyně-krajkářka mi poslala fotografii z výstavy, kde moje krajky našla. K mému zděšení je vystavili včetně přepravního obalu, který sice krajky bezpečně ochránil po cestě, ale esteticky rozhodně nepůsobil. Předpokládala jsem, že je naaranžují do nějaké vitrínky nebo třeba na nějaké figuríny, když téma znělo Svatby…