2003 | O nejkrásnější záložku do knížky

Do soutěže jsem odeslala více než 40 záložek do knížek, na kterých jsem si vyzkoušela nejrůznější techniky a materiály (nejčastěji len, bavlnu, konopí, proužky kůže, různé pletací a efektní příze, drátky). V některých případech jsem jako základ využila i textilní a papírové stuhy zakoupené v květinářství, jindy jsem paličkovala záložku celou. Zužitkovala jsem také různé odstřižky krajek, které jsem původně paličkovala jako zkušební vzorečky. Po dokončení jsem některé upravila pomocí textilních barev (ty jsem nanášela štětečkem) nebo Sava (použila jsem vatové tyčinky). Za kolekci jsem získala 1. místo.

Zde se můžete podívat na záložky z této kolekce.

Pokud je mi známo, záložky ze soutěže později posloužily jako drobné dárky pro zahraniční účastníky světového kongresu OIDFA, který se konal v Praze v roce 2004. Protože jsem je opatřila svými vizitkami, hned několik návštěvnic z daleké ciziny mi později poslalo děkovné dopisy a drobné suvenýry – s některými z nich udržuji kontakty do dneška.

Na základě výsledku této soutěže jsem byla později kontaktována pracovníky knihovny ve Varnsdorfu a pozvána k účasti na jimi pořádaném Knižním minitrhu v letech 2004 a 2005.