2002 | Oděvní doplněk

Soutěž pořádaná Českým národním podnikem na téma Oděvní doplněk.

Do soutěže jsem přihlásila vestu paličkovanou z proužků kůže, límeček vypracovaný stejným způsobem a přívěsek z lněných nití v rámečku z měděného drátku.

Přívěsek
Na přívěsek jsem si vytvořila omotáním drátku přes prsty ruky jednoduchý rámeček, ten jsem přišpendlila na podušku a vyplnila krajkou paličkovanou volnou technikou.

Vesta z kůže
Na vestu jsem si nechala vyrobit střih u krejčové. Abych nemusela vše paličkovat vcelku, rozdělila jsem střih do několika dílů a ty jsem později sešila. I v rámci jednotlivých dílů jsem si práci rozdělila na cca 4 cm široké svislé pruhy, které jsem háčkem spojovala k sobě. Kůžička, kterou jsem použila, pochází ze zbytků, z odřezků z koželužny. Nůžkami jsem si vystříhala nejprve kolečka a z těch jsem opatrně kolem dokola odstřihovala 2 až 3 mm široké proužky. Snažila jsem se o to, aby byly o něco delší, než je délka paličkovaného pruhu. Kůži jsem navinula na paličky, přidala několik párů hnědých obuvnických nití a paličkovala jsem volnou technikou tak dlouho, než jsem celý střih vyplnila krajkou.

Límeček z kůže
Také na límeček mi střih dodala krejčová, která šila šaty. Při paličkování jsem postupovala podobným způsobem jako u vesty, ale jednalo se v tomto případě jen o jeden pruh.

Více fotografií zde.